کد خبر: ۹۹۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹ 03 March 2015

به گزارش تابناک ارومیه به نقل ازآناج، دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر داخلی فلات ایران و دومین دریاچه شور جهان است که به دلیل اهمیت زیست محیطی و برخورداری از ویژگی های اکولوژیکی در سال 1354 به عنوان سایت رامسر و در سال 1356 به عنوان ذخیره گاه زیست کره انتخاب شد.

پارک ملی دریاچه ارومیه، دارای دو ساختار طبیعی محیط آبی و خشکی است که محیط خشکی آن متشکل از 102 جزیره است و در این بین جزیره های کبودان، اشک و اسپیر به عنوان بزرگترین جزایر دریاچه از اهمیت زیادی برخوردارند.

علیرضا قریشی کارشناس محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه در مورد وضعیت دریاچه ارومیه هم از لحاظ حجم و هم از لحاظ عمق می توان بحث کرد، گفت: سطح دریاچه ارومیه تا 16 درصد کاهش یافته بود که با بارش های پاییزی در استان و رها سازی آب سدها سطح دریاچه نسبت به قبل تا 30 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: هم اکنون عمق و میزان حجم باقی مانده دریاچه ارومیه حدود یک و نیم تا دو میلیارد مترمکعب از 30 تا 32 میلیارد مترمکعب دریاچه ارومیه است.

قریشی با بیان اینکه در خشک شدن دریاچه ارومیه عدم مدیریت منابع آب حوزه آبریز دریاچه ارومیه مهم ترین عامل است، گفت: تغییر اقلیم و خشکسالی نیز عامل موثری است و آنچه که باید مورد اهمیت قرار گیرد بحث حوزه آبریز دریاچه ارومیه است.

وی با بیان اینکه متأسفانه با مدیریت ضعیف و طی دهه های مختلف این مشکل برای استان ما اتفاق افتاده گفت: ما باید قبول کنیم که در منطقه خشک و نیمه خشک قرار داریم و باید در استفاده از منابع آبی دقت کنیم.

بین 70 تا 80 درصد آبهای تجدید شونده حوزه دریاچه ارومیه و سایر حوزه ها مصرف می شود

كارشناس مسئول زيستگاههاي آبي اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: استفاده از آبهای تجدید شونده باید 20 تا 30 درصد و تا 40 درصد نیز قابل تحمل است ولی متأسفانه ما بین 70 تا 80 درصد آبهای تجدید شونده در حوزه دریاچه ارومیه و سایر حوزه ها را مصرف می کنیم.

قریشی با اشاره به اینکه از چند سال پیش دریاچه ارومیه عین یک آمپر خطر را نشان می داد، افزود: بحث دریاچه ارومیه و مشکل آن مربوط به تمام مردم است و ما نمی توانیم بگوییم با پهنه نمکی 5700 کیلومتر مربع کاری نداریم و کشاورزی می کنیم چرا که طبیعت این اجازه را به ما نمی دهد.

به گفته این کارشناس در بحث احیای دریاچه ارومیه سازمان حفاظت محیط زیست هیچ وظیفه اجرایی ندارد و تنها وظیفه حاکمیتی و نظارتی بر عهده این سازمان است و مسئله اصلی در احیای این دریاچه مدیریت منابع آب است که بر عهده جهاد کشاورزی و وزارت نیرو است.

وی اظهار کرد: تقریبا سه درصد کل اعتبارات مصوب برای بحث دریاچه ارومیه مانند بحث حفاظت اکولوژیکی، انتقال آب به جزایر و ایجاد مرکز آینده پژوهی به سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اختصاص داده شده است.

قریشی با بیان اینکه عمده اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه به بحثهای اجرایی وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داده شده، گفت: دریاچه ارومیه در صورت مدیریت صحیح احیا می شود.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار