کد خبر: ۸۹۶۸۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۵ 08 September 2020

دیدار اسماعیل هنیه و سیدحسن نصرالله در بیروت، خنثی سازی توطئه خطرناک علیه امنیت ملی کویت، درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیرو‌های آمریکا و رایزنی نخست‌وزیر عراق با نماینده سازمان ملل درباره انتخابات زودهنگام، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به حمله موشکی به اطراف فرودگاه بغداد نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ سه راکت کاتیوشا به سمت فرودگاه بین المللی بغداد شلیک شده است. واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق اعلام کرد، سه راکت کاتیوشا به فرودگاه بین المللی بغداد شلیک شد.

حمله موشکی به اطراف فرودگاه بغداد/دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله در بیروت/ خنثی سازی توطئه خطرناک علیه امنیت ملی کویت/ درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیروهای آمریکا

در بیانیه این واحد آمده است : یکی از موشک ها به پارکینگ خودروها در فرودگاه شهری اصابت کرد که به چهار خودروی شهروندان خسارت رسید.

پایگاه الاخباریه عراق به نقل از یک منبع گزارش داد، دو راکت کاتیوشا شامگاه یکشنبه به اطراف فرودگاه بین المللی بغداد شلیک شده است.

این منبع که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت، دو موشک به پشت سالن نینوی اصابت کرد و منجر به آتش گرفتن چهار خودروی غیرنظامی شد. این موشک ها از سمت منطقه ابوغریب شلیک شده است.

دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله در بیروت

 پایگاه خبری العهد اعلام کرد که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس و هیات همراه او روز یکشنبه با سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان دیدار و گفت‌وگو کردند.

طبق این گزارش، در این دیدار، تمامی تحولات سیاسی و نظامی در فلسطین، لبنان و منطقه، تهدیدها علیه مسأله فلسطین و در رأس آنها "معامله قرن، طرح‌های عادی سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی و مسئولیت امت اسلامی در قبال آن مورد بررسی قرار گرفت.

حمله موشکی به اطراف فرودگاه بغداد/دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله در بیروت/ خنثی سازی توطئه خطرناک علیه امنیت ملی کویت/ درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیروهای آمریکا

هنیه و سید حسن نصرالله همچنین بر ثبات محور مقاومت در زمینه مقابله با فشارها و تهدیدها و صمیمانه بودن روابط میان حزب‌الله و حماس بر اساس ایمان، برادری و جهاد و توسعه سازوکار همکاری و هماهنگی میان دو طرف تأکید کردند.

خنثی سازی توطئه خطرناک علیه امنیت ملی کویت

یک منبع امنیتی عالی رتبه کویت به روزنامه القبس این کشور گفت: یک توطئه خطرناک علیه امنیت ملی این کشور خنثی شد.

به گزارش ایسنا، این منبع افزود: روز یکشنبه دو افسر که پست‌های حساسی داشتند، بازداشت شدند.

دادستانی کل، تحقیقات از این دو افسر را به اتهام خیانت به کشور و خیانت در امانت شغلی آغاز کرد. این در حالی است که آن دو اقدام به سرقت اسناد محرمانه در خصوص امنیت ملی کویت در سال ۲۰۱۹ کرده بودند.

حمله موشکی به اطراف فرودگاه بغداد/دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله در بیروت/ خنثی سازی توطئه خطرناک علیه امنیت ملی کویت/ درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیروهای آمریکا

این منبع همچنین تاکید کرد: دو افسر با شبکه‌ای گسترده شامل نظامیان و نمایندگان، مسئولان اجرایی کار می‌کنند و اسناد مهم را به خارج از کشور منتقل کرده و با طرف‌هایی در لندن تماس داشته‌اند.

درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیروهای آمریکا

«محمد البلداوی» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق می‌گوید که مصوبه پارلمان درباره اخراح نیروهای خارجی لازم‌الاجراست. آمریکا جنایاتی در عراق مرتکب شده که نمی‌توان بقای نیروهای آن یا هر کشور دیگری در عراق را پذیرفت.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: حاکمیت عراق با خون و فداکاری‌های فرزندان این وطن به دست خواهد آمد و نمی‌توان از مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از اراضی عراق عبور کرد و این مصوبه برای دولت لازم‌الاجراست.

این نماینده عراقی تصریح کرد که آمریکا در عراق مرتکب جنایات بزرگی شده و مصوبه پارلمان درباره پایان حضور نیروهای خارجی ـ چه آمریکایی، چه ترکی و چه هر نیروی دیگری ـ شفاف و آشکار است.

وی تاکید کرد: مشاور الکاظمی احتمالا قوانین را نمی‌داند که درباره آینده حضور نیروهای آمریکایی در عراق اظهار نظر می‌کند و می‌گوید که اخراج این‌ نیروها برای دولت الزام آور نیست. اکنون زمان مناسبی برای چنین اظهارنظرهایی نیست.

هشام داود مشاور نخست‌وزیر عراق، یک هفته پیش در گفت‌وگو با رسانه‌ها مدعی شده بود که مصوبه اخراج نظامیان اشغالگر، از لحاظ قانونی الزام‌آور نیست، زیرا همه طیف‌های سیاسی عراق در پارلمان روی آن اجماع نکرده‌اند! همچنین در ادعایی عجیب، مرجعیت را حامی بقای اشغالگران در عراق خوانده بود.

حمله موشکی به اطراف فرودگاه بغداد/دیدار اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله در بیروت/ خنثی سازی توطئه خطرناک علیه امنیت ملی کویت/ درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج نیروهای آمریکا

این اظهارات جنجالی مشاور نخست‌وزیر عراق با موجی از اعتراض از سوی نمایندگان و شخصیت‌های سیاسی این کشور همراه شد و آنها بر ضرورت برکناری داود تاکید کردند.

«انتصار الموسوی» دیگر نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، برخی طرف‌های داخلی در عراق را به توافق با اشغالگران آمریکایی متهم کرد و گفت، این طرف‌ها مانع خروج نیروهای آمریکایی از عراق می‌شوند.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: برخی طرف‌های داخلی احساس می‌کنند که فعالیت الحشد الشعبی در دفاع از عراق به ضرر روابط آنها با واشنگتن تمام می‌شود؛ لذا در توطئه ابقای نیروهای اشغالگر آمریکایی و عدم درخواست برای خروج آنها مشارکت می‌کنند.

الموسوی بدون اشاره به نام و هویت این طرف‌ها، ادامه داد: دلیل اصلی پشت پرده این تعلل در قبال اخراج نیروهای آمریکایی، موضع خصمانه این طرف‌ها در قبال الحشد الشعبی و دفاع از عراق و ملت آن است اما کلیه نیروهای سیاسی ملی در قبال اخراج نیروهای خارجی و در رأس آنها آمریکا موضعی واحد دارند.

در سال ۲۰۱۴ حدود پنج هزار نظامی آمریکایی در قالب ائتلاف بین‌المللی به بهانه مبارزه با داعش در پایگاه‌های نظامی عراق مستقر شدند. از زمان اعلام شکست داعش در عراق و اعلام بی نیازی این کشور به نیروی نظامی خارجی تاکنون، واشنگتن حاضر به خارج کردن نیروهای خود از عراق نشده است.

موضوع اخراج نیروهای آمریکا از عراق بعد از آن جدی و تبدیل به خواسته پارلمان این کشور شد که ارتش آمریکا، شماری از نیروهای الحشد الشعبی و ارتش عراق را در غرب این کشور هدف قرار داد و بعد از آن در اقدامی جنایتکارانه، شهید سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به همراه «ابومهدی المهندس»، معاون رئیس سازمان الحشد الشعبی و نیروهای مرتبط به این سازمان را در سیزدهم دی ماه گذشته به شهادت رساند.

واشنگتن تحت فشار حملات راکتی به برخی از پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق ناگزیر شد که نظامیان تروریست خود را از برخی پایگاه‌ها از جمله «التاجی» واقع در شمال استان بغداد خارج و در پایگاه‌های ایمن‌تر حفظ کند.

فرماندهی عملیات مشترک عراق پیشتر اعلام کرده بود که برنامه زمان‌بندی مشخصی برای تحویل گرفتن آن دسته مقرهایی دارد که نیروهای ائتلاف در آن حضور دارند.

در همین حین و به دنبال سفر مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق به واشنگتن، او به نقل از دونالد ترامپ گفته که تا سه سال دیگر نیروهای آمریکایی در عراق می‌مانند و به تدریج از شمار آنها کاسته خواهد شد.

رایزنی نخست‌وزیر عراق با نماینده سازمان ملل درباره انتخابات زودهنگام

«مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق در دیدار با «جنین هنیس پلاسخارت»، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق درباره راهکارهای تقویت همکاری میان بغداد و سازمان ملل رایزنی کرد.

به گزارش دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیری عراق، الکاظمی در دیدار با پلاسخارت درخصوص آخرین تلاش‌های نهادهای عراقی ذیربط برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام گفت‌وگو کرد.

طرفین در این دیدار همچنین درباره راهکارهای تقویت همکاری میان عراق و سازمان ملل برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات به نحوی که بیانگر اراده ملت عراق باشد، رایزنی کردند.

بر اساس گزارش میدل ایست نیوز، از دیگر محورهای گفت‌وگوی دو طرف، پرونده آوارگان و تلاش‌ها برای تامین امنیت بازگشت داوطلبانه آنها به مناطق سکونت‌شان، روند اجرای برنامه مبارزه با افراط‌گرایی در راستای ایجاد محیطی ملی، امن و پایدار بود که دیگر زمینه بازگشت تروریسم فراهم نباشد.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار