استاندار اردبیل گفت: انباشت محصول در برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی استان مشهود است که امیدواریم بعد از توافق هسته‌ای زمینه صادرات این محصولات فراهم آید.
کد خبر: ۶۴۹۰۲
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۲ 22 July 2015

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، مجید خدابخش صبح امروز در جریان بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی در اردبیل اظهار کرد: انتظار می‌رود بعد از توافق هسته‌ای در استان اردبیل نیز صنایع مختلف به ویژه صنعت لاستیک‌سازی و تولید سیمان و مصالح ساختمانی رونق گرفته و با تقویت ساخت و سازها امکان استفاده داخلی و صادرات این محصولات فراهم آید.

وی با بیان اینکه در دوره مدیریت بعد از گذر از تحریم‌ها باید به وضعیت بازار، افزایش بهره‌وری و رقابت‌پذیری در عرصه تولید توجه بیشتری شود، گفت: ما یقین داریم که در روزهای آینده بخش صنعت و تولید ما از رونق و توان مضاعفی برخوردار می‌شود.

رئیس شورای اداری استان اردبیل یادآور شد: تا سال‌های گذشته محور توسعه استان در دو جهت‌گیری توسعه کشاورزی و گردشگری خلاصه می‌شد در حالی که سعی شد تا نظریه پایه‌ای توسعه استان توسعه پیدا کند به طوری که بخش صنعت و تجارت نیز به این مجموعه افزوده شود.

خدابخش بیان کرد: ما در حوزه گردشگری از چندان گردش مالی و اقتصادی مناسب برخوردار نیستیم به طوری که اکثر گردشگران این استان در چادرها و مراکز اقامتی موقت اسکان پیدا می‌کنند و با کمترین هزینه علاقه‌مند هستند تا سفر و تفریحاتشان را انجام دهند در حالی که این شرایط پذیرش گردشگر و مسافر دردی از دردهای ما را درمان نمی‌کند و تنها مجبور هستیم تا خدماتی را به آنها ارائه کنیم در حالی که گردش مالی و رونق اقتصادی بخش گردشگری بسیار پایین است.

این مسئول نیاز جدی تقویت و توسعه صنعت گردشگری را به توانمندی حوزه راه و راه‌آهن یادآور شد و افزود: خدمات تورگردانی در این استان بسیار ضعیف است و باید رونق مضاعفی پیدا کند.

استاندار اردبیل ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز تولید سنتی ما به ویژه گندم و جو جوابگوی گردش مالی و اقتصادی مطلوب و قابل توجه در این استان نیست به طوری که معادل حجم انبوهی از تولید غلات ما در سایر استان‌ها از محل تولید کیفی زعفران و یا پسته کشاورزان درآمد چندین برابری را به دست می‌آورند.

خدابخش دو محور جدید توسعه استان را رونق بخش صنعت به ویژه صنایع دانش بنیان و توجه به تجارت خارجی بیان کرد و گفت: ما در رونق و توسعه صنایع دانش بنیان اقدام به راه‌اندازی پارک علم و فناوری کردیم به طوری که 10 هکتار زمین نیز در اختیار آنها قرار گرفته است.

وی ظرفیت توسعه تجارت خارجی را به دلیل هم مرز بودن با جمهوری آذربایجان به مسافت 370 کیلومتر مرز مشترک یادآور شد و تصریح کرد: باید گمرک بیله‌سوار بیشتر از این فعال باشد و به جای آنکه این گمرک به محل واردات کالا و یا صادرات چمدانی تبدیل شود باید حتی پررونق‌تر از گمرک آستارا روابط اقتصادی و تجاری در این گمرک شکل بگیرد.

رئیس شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل به بحران اقتصادی کشور در سال 87 و بالا رفتن نرخ دلار و اعمال برخی از قوانین و مقررات خاص صادراتی اشاره کرد و یادآور شد: در سال 87 دولت وقت یک شبه در بحبوحه صادرات سیب‌زمینی 100 درصد عوارض صدور را مصوب کرد که این تصمیم یک شبه بسیاری از صادرکنندگان ما را بدهکار کرده و گرفتار مشکلات و برخی نارسایی‌ها کرد و حتی به ممنوع‌الخروج بودن آنها و قطع نخاع صادرات استان منجر شد.

خدابخش افزود: در حالی که بازار روسیه بازار بکری برای صادرات مواد غذایی و لبنی است به دلیل مشکلات قبلی صادرکنندگان حاضر به این کار نبودند که ما با رایزنی‌هایی که انجام دادیم تلاش کردیم تا برخی از این مشکلات و موانع را از سر راه برداریم.

این مسئول در پایان به انباشت محصولات صنایع مختلف استان و ضرورت عرضه و تقاضای آن اشاره کرد و گفت: امیدواریم با توافق اخیر زمینه این صادرات و رونق اقتصادی فراهم آید.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار