دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت گفت: بعد از ابلاغ رسمی سیاست‌های کلی جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب در سال ۹۳، بسیاری از افراد بی‌پروا مخالفت خود را با این سیاست اعلام کردند اما برخی دیگر به‌صورت سازمان‌دهی، چند مفهوم مقبول مردم را گرفتند و در رسانه‌ها پمپاژ کردند که حاصل آن عدم تمایل مردم به فرزندآوری شد.
کد خبر: ۵۴۲۱۹۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴ 23 December 2017
صالح قاسمی، پژوهشگر و دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت در گفت‌وگو با خبرنگار تهران نیوز، در مورد رابطه فرزندآوری با لذت، اظهار داشت: یک باور عمومی غلط شکل گرفته که با آمدن فرزند امکان لذت بردن از زندگی کاهش پیدا می‌کند اما کسی نتوانسته پاسخ این سئوال را بدهد که چه لذتی معادل لذت بغل کردن کودک است؟

وی با بیان این‌که  غرب اصالت واژه لذت را برای خودکرده، گفت: غرب تعریف اشتباهی از واژه لذت کرده و یک دروغ بزرگ است که فرزند مانع لذت بردن از زندگی می‌شود.

پژوهشگر جمعیت با بیان این‌که کلیدواژه آزادی در کشور را جریانی برای خود کرده که دیکتاتور معابانه‌ترین رفتار جریانی را انجام می‌دهد، افزود: افرادی که مدعی آزادی هستند و ما  متهم به افراط یا توقف در تاریخ می‌کنند در دهه ۷۰ اگر یک نفر حرفی می‌زد بلایی به سر آن می‌آورند که خدا می‌داند، همچنین اگر یک برجام در دولتی منسوب به انقلاب می‌افتاد معلوم نبود چه بلای بر سر آن دولت می‌آوردند؛  اکنون این‌ها مدعی آزادی هستند.

وی عنوان کرد: لذت را زوجینی می‌برند که دارای فرزند هستند و آمارها هم گواه این صحبت است به‌عنوان مثال بالاترین آمار طلاق بین زوجینی است که فرزند ندارند، همچنین پژوهش‌ها نشان می‌دهد زن و شوهری که در ۵ سال اول زندگی بالاترین تنش‌ها را دارد یک ستون عاطفی مشترک(فرزند) بین آن‌ها وجود ندارد که بتواند آن‌ها را محکم نگه دارد.

قاسمی در پاسخ به این سئوال که وضعیت اقتصادی اجازه فرزندآوری را به خانواده‌ها نمی‌دهد؟ ، گفت: قرآن وعده داده که بچه‌هایتان را از ترس روزی نکشید، ما روزی آن‌ها و شما را می‌دهیم، در این آیه خداوند روزی فرزندان را مقدم بر روزی والدین کرده است، علاوه بر آن هیچ فردی را پیدا نمی‌کنید که وضعیت معیشتی آن بعد از فرزندآوری بدتر شده باشد.

وی بیان کرد: بعد از ابلاغ رسمی سیاست‌های کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری در سال ۹۳، بسیاری از افراد بی‌پروا مخالفت خود را با این سیاست اعلام کردند اما برخی دیگر به‌صورت سازمان‌دهی، چند مفهوم مقبول مردم  را گرفتند و در رسانه‌ها پمپاژ  کردند که حاصل آن عدم تمایل مردم به فرزندآوری شد.

قاسمی ضمن تشریح این موضوع که عده‌ای در گذشته پروژه کنترل جمعیت را دنبال می‌کردند، امروز نیز با زبان‌های دیگر این پروژه را ادامه می‌دهند، افزود: گره زدن مقولات مختلف برای کنترل جمعیت از مسائلی است که این افراد آن را دنبال می‌کنند، مانند بحران آب، که در این مورد باید اعلام کنم طبق بررسی‌های صورت گرفته ایران در مرحله تنش آبی است نه بحران آب، علاوه بر آن آنچه که امروز در مسئله آب اهمیت دارد کمبود منابع آبی و افزایش جمعیت نیست بلکه مدیرت منابع آب مشکل اصلی است این در حالی است که آقایان موضوع فرزندآوری و آب را بدون هیچ مستند علمی به هم گره زدند.

این پژوهشگر انتشار و بزرگ‌نمایی آمار مرگ و میر مادران و فرزندان را پروژه دیگری در راستای کنترل جمعیت برشمرد و اظهار داشت: این موضوع که باید نرخ مرگ و میر کاهش پیدا کند درست است و حتی به نظر بنده یک مورد هم زیاد است، اما آیا تعداد مرگ و میر مادران و نوزادان آن‌قدری است که تمام مادران را موظف کنند از سیکل معیوبی و پر هزینه‌ای به نام غربالگری استفاده کنند؛ این سیکل سبب می‌شود هزینه‌های بارداری به شدت بالا برود و خانواده‌ها نیز به همین منظور که باید این سیکل را طی کنند حاضر به فرزندآوری نیستد.

وی همچنین ممنوع شدن ازدواج دختران زیر ۱۸ سال را برگرفته از پروژه کنترل جمعیت در ایران خواند و گفت: پژوهشی در ارتباط با بهترین سن باروری در انگلیس صورت گرفت که نتایج آن نشان داد سن باروری خانم‌ها از ۱۶ سال شروع می‌شود و در ۱۹ سال به اوج خود می‌رسد و تا ۳۸ سالگی نیز این آمادگی وجود دارد، از ۳۸ سال تا ۴۲ سالگی باروری همراه با عوارضی خواهد بود و بعد از آن  مشکلاتی را برای مادر ایجاد می‌کند، این در حالی است که متخصصان در درمان‌گاه‌ها پزشکی به خانم‌ها  اطلاعات غلط می‌دهند و سن باروری را ۲۵ تا ۳۵ سال عنوان می‌کنند.

قاسمی در پایان تصریح کرد: با توجه به تحقیقات علی صورت گرفته، چرا خانواده‌ها را مجبور می‌کنید ازدواج باید از ۱۸ سال به پایین ممنوع بشود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار