بررسی نقش مراکز مشاوره ناجا
بیشترین پرونده های مراکز مشاوره نیروی انتظامی مربوط به اختلافات خانوادگی،مصرف مواد مخدر و مشکلات زنان اختصاص دارد.
کد خبر: ۱۹۱۵۷
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰ 06 April 2015

بیشترین پرونده های مراکز مشاوره نیروی انتظامی مربوط به اختلافات خانوادگی،مصرف مواد مخدر و مشکلات زنان اختصاص دارد. با توجه به مشکلات و مشغولیت های خانواده ها در جوامع امروزی مراکز مشاوره به عنوان یک پشتیبان عمل میکند

به گزارش تابناک ارومیه،امروزه خانواده و مدرسه بعنوان اصلی ترین نهاد تربیتی و آموزشی،بدلیل گستردگی و پیچیدگی های اجتماعی در اجرای وظایف خود با مشکلاتی مواجه شده اند.

اکنون خانواده ها ماهیت مادی گرایی بیشتری پیدا کرده اند.اعضای خانواده برای رسیدن به آنچه که رفاه خوانده میشود بیش از هر زمان دیگری در تکاپو و تلاشند.فراهم کردن ابزار رفاه و آسایش !موجب غفلت شده و خانواده ها از وظایف محوری خود دور مانده اند.

آموزش و تربیت بعنوان رکن وظایف خانواده دیگر مورد توجه بسیاری از خانواده ها نیست.فرزندان بدون حضور پدر و مادر بزرگ میشوند.از آموزش های اجتماعی ،فرهنگی،روابط با دیگران ،مقابله با سختی ها و حل مشکلات پیش روی محروم گشته اند.

از سوی دیگر با رواج فرهنگ مدرک گرایی مدارس بیشتر به مراحل دریافت مدرک تبدیل شده اند.دیگر آن دلسوزیهای مشفقانه در محیط های مدارس کمتر یافت میشود.روابط بین معلمین وشاگردان تغییر کرده و اطاعت پذیری دانش آموزان کمتر شده است.

با این شرایط وقتی افراد در جامعه در معرض روابط و تقابل قرار میگیرند ،دچار مشکل شده و آسیب پذیر میگردند.حاصل آن بروز مشکلات رفتاری و ناهنجاریهای اجتماعی است.به همین دلیل وجود مراکز پیشگیری ومشاوره بیش از هر زمانی احساس میشود.

نیروی انتظامی بعنوان یکی از نهادهایی که با جامعه و اعضای آن در ارتباط تنگاتنگی قرار دارد میتواند نقش موثری ایفا نماید.

سردار سعید منتظرالمهدی معاون اجتماعی نیروی انتظامی در این خصوص اظهار میدارد: 600 مرکز مشاوره و مددکاری در کلانتری ها و 50 مرکز نیز در نقاط مختلف کشور تاکنون راه اندازی شده است.

وی می افزاید: این مراکز با توجه به ارتباط مستمر با سازمان های فرهنگی همچون دانشگاه ها ، مدارس و بهزیستی نقش بسزایی در آگاهی بخشی و آشنایی اقشار مختلف مردم با آسیب های اجتماعی دارند.

معاون ناجا یادآور میشود:بیشترین پرونده های مراکز مشاوره نیروی انتظامی مربوط به اختلافات خانوادگی ، مصرف موادمخدر و مشکلاتی که برای زنان درمجامع ورزشی برای کاهش وزن ایجاد می شود،اختصاص دارد.

سردار منتظرالمهدی تاکید میکند: با توجه به مشکلات و مشغولیت های خانواده ها در جوامع امروزی مراکز مشاوره به عنوان یک پشتیبان عمل کرده و لازم است مشاوران و مددکاران در کنار تحصیلات دانشگاهی، استفاده از آموزه های دینی را نیز کاربردی و مورد تأکید قرار دهند.

همچنین سردار یحیی شرفی فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان غربی ، در خصوص اهمیت و ضرورت مشاوره و مددکاری در ناجا اظهار کرد: نیروی انتظامی برای پیشگیری از جرایم و ناهنجاری‌های اجتماعی و تامین امنیت و رسیدن به جامعه‌ای سالم وارد عرصه‌های علمی فرهنگی شده است.

وی با بیان اینکه امروزه تعداد روزافزونی از افراد به منظور یاری جستن از مشاوران در مورد برطرف کردن مشکلات غیر قابل تحمل زندگی شامل بیکاری، مشکلات خانوادگی و زناشوئی، تربیتی، ناتوانی در تصمیم گیری‌ها، مشکلات آموزشی و تربیتی فرزندان، مشکلات بین فردی و مشکلات متعدد دیگر به آنان مراجعه می‌کنند، گفت: وجود این مشکلات در جامعه باعث شده تا حرفه‌هایی مانند مشاوره و مددکاری اجتماعی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: با وجود چنین مشکلاتی در جامعه می‌توان گفت ضرورت وجود پلیس مشاور و مددکار که از توانایی دانش و بصیرت لازم جهت مصالحه و حل مشکلات و اختلافات برخوردار باشد، کاملا احساس گردیده از این رو پلیس جمهوری اسلامی ایران در سال 1379 اقدام به تامین مراکز مشاوره کرده است.

ایشان به اهداف تاسیس مراکز مشاوره پلیس در جامعه اشاره و اظهار کرد: کمک به مراجعان در جهت شناخت بهتر استعدادها، رغبت‌ها، ارزش‌ها و نگرش‌های خود و نیز ارزش‌های حاکم بر جامعه، کمک به رشد استعدادها و خلاقیت‌های مراجعان و بکارگیری این قابلیت‌ها در تعالی فردی و اجتماعی آنان، شناسایی ریشه رفتارهای نابهنجار و مخل امنیت اجتماعی و ارائه راهکار مناسب جهت اهمیت بخشیدن به روش‌های خود کنترلی خود انضباطی و ایجاد نوعی احساس تقید درونی به منظور رعایت الزام‌های کیفی و درونی از اهداف تاسیس مراکز مشاوره پلیس برای پیشگیری از جرایم و مشکلات اجتماعی است.

سردار شرفی ادامه داد: آموزش شیوه‌های صحیح تعلیم و تربیت، فرزندپروری خانواده‌ها خصوصا پدران و مادران جوان، ارائه خدمات مشاوره‌ای و مددکاری اجتماعی به منظور پیشگیری از بروز و شیوع مشکلات روانی، رفتاری، تربیتی وعاطفی در سطح جامعه به منظور افزایش سطح سلامت و بهداشت روانی جامعه که سبب پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، جرایم و کمک به برقراری نظم و امنیت اجتماعی و اخلاقی در جامعه می‌شود.

سردار شرفی آمار مراجعه‌کنندگان به مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی استان در سال 93 را 5 هزار و 128 نفر عنوان کرد وگفت: در سال گذشته 3 هزار و5 نفر از مشاوره خانوادگی، 717 نفر از مشاوره انتظامی، 654 نفر از خدمات مددکاری و 752 نفر از خدمات روانسجی استفاده کرده‌اند.

وی خدمات ارائه شده در مرکز مشاوره و واحد‌های مشاوره مددکاری را 21 هزار و935 مورد عنوان وخاطر نشان کرد: از این تعداد 87 درصد از پرونده‌های ارجاع شده به کلانتری‌ها با سعی و تلاش مددکاران به مصالحه ختم شده است.

فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان غربی به مهمترین اقدامات خلاقانه صورت گرفته اداره مشاوره و مددکاری اجتماعی در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: تهیه و چاپ بنرهای نمایشگاهی با محتوای آسیب‌های روانی و اجتماعی بر اساس اولویت اطلس آسیب‌های روانی اجتماعی و به نمایش گذاردن این بنرها در مدارس دخترانه و مساجد سطح شهر ارومیه در سال 93، تهیه و چاپ بروشور آموزشی با عنوان" 5 مهارت اصلی زندگی" با تیراژ 20000 برگ، شرکت مشاورین مرکز مشاوره در کارگاه‌های آموزشی برون سازمانی با هدف توانمندسازی و بروزرسانی علمی و به کارگیری تعداد10 نفر مشاور برون‌سازمانی و پرداخت حق‌الزحمه آنان از اعتبارات فرماندهی انتظامی استان از مهم‌ترین اقدامات مرکز مشاوره و مددکاری اجتماعی در سال گذشته است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار