سلامتی زائران عتبات عالیات در گام نخست در گرو رعایت بهداشت فردی با شستشوی مرتب دست‌ها است و اگر در شرایطی آب در دسترس نبود باید از ژل‌های ضدعفونی‌کننده استفاده کرد.
کد خبر: ۱۲۸۶۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰ 14 November 2015

به گزارش تابناک ایلام، کارشناس مسئول بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی استان ایلام گفت: زائران عتبات عالیات با رعایت نکات بهداشتی سلامتی خود را تضمین کنند.

«مینو صفی‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: سلامتی زائران عتبات عالیات در گام نخست در گرو رعایت بهداشت فردی با شستشوی مرتب دست‌ها است و اگر در شرایطی آب در دسترس نبود باید از ژل‌های ضدعفونی‌کننده استفاده کرد.

کارشناس مسئول بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی استان ایلام افزود: باید زمان شستشوی دست‌ها بین 20 تا 30 ثانیه طول بکشد علاوه بر آن فرد زائر از وسایل شخصی مثل مسواک، خمیردندان، حوله، وسایل اصلاح، صابون، شامپو، لیوان، پتوی مسافرتی و ملافه، سجاده، مهر و تسبیح و چادر نماز در طول سفر استفاده شود و تأکید بیشتر بر این است افراد به‌هیچ‌عنوان باقیمانده غذا را به‌منظور استفاده مجدد با خود حمل نکنند.

صفی‌پور با تأکید بر رعایت بهداشت تنفسی در اماکن زیارتی به‌ویژه در اربعین حسینی، گفت: زوار دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال یا قسمت بالای آستین بپوشانند، از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن افراد دارای علائم بیماری تنفسی خودداری کنند، از فردی که دارای علائم تنفسی مانند سرفه و عطسه است ترجیحاً 1 تا 2 متر فاصله بگیرند در غیر این‌صورت از ماسک برای پیشگیری استفاده کنند.

وی با طرح این سؤال که اگر زوار در کشور عراق با پدیده گردوغبار روبرو شوند چه کاری باید انجام دهند؟ خاطرنشان کرد: ازآنجاکه ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال نمی‌توانند جلوی ورود ذرات ریزگرد و غبار را به سیستم بگیرند توصیه می‌شود زائران در چنین شرایطی از ماسک‌های فیلتر FFP2 استفاده کنند و از طرف دیگر برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و آب آشامیدنی، استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذایی آماده مصرف ضروری است.

این کارشناس تأکید کرد: انتخاب آگاهانه مواد غذایی سالم و بهداشتی جهت کاهش خطرات بیماری‌های قابل‌انتقال به‌وسیله مواد غذایی امری ضروری است.

صفی‌پور ادامه داد: سالاد و سبزی‌های خام و مواد غذایی، گوشت، مرغ و ماهی که کم پخته شده باشد، یا غذاهایی همچون ماهی، گوشت، برنج که دوباره گرم شده است، شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه، غذاهای نگه‌داری شده در دمای اتاق، مواد غذایی کنسرو شده نجوشیده یا باد کرده، سوراخ شده با بوی نامطبوع، تأکید بر محدودیت مصرف غذاهای آبکی، میوه‌های شسته نشده ازجمله مواد غذایی هستند که در حین سفر نباید مصرف شوند.

کارشناس مسئول بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی استان ایلام تأکید کرد: زائران در پیاده‌روی لیموترش یا آب‌لیمو و مواد غذایی خشک همراه داشته باشند.

صفی‌پور در مورد مصرف آب نوشیدنی سالم در حین سفر گفت: در شرایط غیربهداشتی از مصرف یخ پرهیز شود و از آب سالم مطمئن جهت شرب یا آب‌معدنی و آب بسته‌بندی دارای مجوز استفاده کنید و همچنین از آب سالم و بهداشتی جهت مسواک استفاده شود البته نباید فراموش کرد از آب‌های آشامیدنی که در معرض مستقیم تابش نور خورشید قرار دارند استفاده نشود.

وی با تأکید بر اینکه چای و مایعات داغ در لیوان‌های شفاف یک‌بارمصرف استفاده نشود، تصریح کرد: زائران از خوراک‌های آماده و عرضه شده توسط فروشندگان دوره‌گرد و همچنین از مواد غذایی روباز و در معرض ورود حشرات و گردوغبار استفاده نکنند./پ

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار