استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: خط دوم تولید کارخانه با خرید چغندر قند آغاز می‌شود که چهار هزار تن چغندر از استان کرمانشاه خریداری و وارد این کارخانه می‌شود.
کد خبر: ۱۱۴۱۰۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۱ 02 December 2023

فعالیت اجرایی فاز دوم کارخانه بزرگ قند یاسوج و تولید شکر با چغندر از روز جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ با حضور و بازدید سید علی احمدزاده استاندار کهگیلویه وبویراحمد بهمراه برخی مدیران اجرایی و خبرنگاران آغاز شد تا همچنان شاهد پویایی این میراث ارزشمند و بزرگترین و اثربخش‌ترین دستاورد دولت سیزدهم و البته شخص آیت الله رئیسی در این استان باشیم.

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، سید علی احمدزاده در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: این کارخانه نماد صنعت استان است که پس از سال‌ها تعطیلی در سفر آیت‌الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه به استان دستور رفع مشکلات و بازگشت کارخانه به چرخه تولید داده شد.

استاندار افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مسئول بازگشت این کارخانه به خط تولید شد و با تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته مشکلات رفع و کارخانه در سفر دور دوم دولت به استان که تیرماه سال جاری بود به چرخه تولید بازگشت.

وی عنوان کرد: خط اول تولید کارخانه قند یاسوج، از شکر قرمز وارداتی بوده که در حال حاضر کار در حال انجام است و کیفیت شکر تولیدی قابل قبول و مورد تایید استاندارد است.

خبر خوب روز جمعه !

احمدزاده ادامه داد: خط دوم تولید کارخانه با خرید چغندر قند آغاز می‌شود که چهار هزار تن چغندر از استان کرمانشاه خریداری و وارد این کارخانه می‌شود.

استاندار ابراز داشت: با استان‌های همجوار و کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد قرار داد منعقد شده که از اردیبهشت ۱۴۰۳ خرید چغندر از این استان‌ها انجام شود.

وی با بیان اینکه خط تولید چغندر قند آماده است، گفت: در حال حاضر ۶۰۰ تن چغندر از کرمانشاه خریداری و وارد کارخانه شده و در صورتی که خرید به یک هزار تن برسد خط تولید چغندر راه‌اندازی می‌شود.

خبر خوب روز جمعه !

استاندار با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود ۵۰۰ تن شکر سفید از کارخانه قند یاسوج وارد بازار شود، افزود: این کارخانه بخشی اعظمی از شکر مورد نیاز کشور را تولید می‌کند و محصول تولیدی جزء پنج کارخانه برتر کشور است.

وی با اشاره به اینکه چرام، گچساران، باشت و نورآباد ممسنی در استان فارس از قطب‌های کشت چغندر قند هستند، گفت: با تعطیلی کارخانه، کشت چغندر هم متوقف شده بوداما با فعال شدن مجدد کارخانه ۸۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی یاسوج به کشت چغندر قند اختصاص خواهد یافت.

استاندار عنوان کرد: در حال حاضر ۱۴۰ نفر در این کارخانه به طور مستقیم کار می‌کنند و با برگزاری آزمون ۶۰ نفر نیروی جدید نیز مشغول به کار می‌شوند.

خبر خوب روز جمعه !

احمدزاده با بیان اینکه اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم کارخانه قند۸۰۰ نفر است، گفت: در سفر دولت ۴۲ واحد، به چرخه تولید بازگشت، اما در مجموع طی سال‌جاری ۵۲ واحد احیاء شد که یکی از آن‌ها کارخانه صنایع غذایی شهدناب است که پس از ۱۵ سال احیاء شد و محصوب سیب کشاورزان را از آن‌ها خریداری می‌کند.

وی با بیان اینکه نهضت احیاء واحد‌های راکد در استان همچنان ادامه دارد، گفت: خبر خوب اینکه کارخانه قند با تمام توان در مدار تولید است و کارگران هم پای کار هستند.

کارخانه قند یاسوج در گذر زمان

کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ با ظرفیت تولید روزانه هزار تن قند و شکر آغاز به کار کرد. این کارخانه تا سال ۱۳۶۲ به تولید ادامه داد، اما پس از آن در دوره‌های متوالی تعطیل شد.

در سال ۱۳۷۶ به علت مشکلات متعدد، کارخانه قند یاسوج غیرفعال شد. در سال‌های بعد، کارخانه مجدداً به چرخه تولید بازگشت، اما دوباره راکد شد.

این کارخانه در دوره ای دچار برخی مشکلات حقوقی شد به گونه ای که دسگاه های مختلف از جمله قضایی به ماجرای آن ورود کردند و در زمان ریاست آیت الله رئیسی بر قوه قضائیه فک پلمب و روند واگذاری آن آغاز شد .

و نهایتا در سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در مهرماه ۱۴۰۰، برای بازسازی این کارخانه اعتباری اختصاص داده شد و کار بازسازی و احیای کارخانه توسط ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شد.

وضعیت کنونی کارخانه قند یاسوج

عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت استان کهگیلویه وبویراحمد در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر آغاز شد.

مدتی پس از بهره برداری این کارخانه به دلایل مختلف معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و تولید کارخانه زیر بار مشکلات کمر خم کرد و به حالت رکود درآمد.

کارخانه قند یاسوج سرانجام پس از فراز و نشیب‌های فراوان و رکود و تعطیلی‌های مستمر در سفر دور دوم هیات دولت به استان کهگیلویه وبویارحمد و پیگیری و تاکید و با دخلت و نقش تعیین کننده شخص آیت الله رئیسی به مدار تولید بازگشت

این کارخانه با ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰ تن قند و شکر، زمینه اشتغال مستقیم برای افراد زیادی را فراهم کرده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار