تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران: پاکاری مدیر امور باغی استان فارس اظهار کرد: برداشت انواع مختلف میوههای هستهدار شامل هلو، شلیل، شفتالو، زردآلو، آلو گیلاس، آلبالو و گوجه باغی از ۹ هزار هکتار از باغات فارس در حال انجام است.
او پیش بینی کرد: کاهش سرمازدگی امسال موجب افزایش ۲۵ درصدی برداشت میوههای تابستانی در فارس شود.
مدیر امور باغی استان فارس گفت: بهطورکلی مهمترین مناطق تولید انواع میوههای هستهدار در استان فارس، شهرستانهای سپیدان، بوانات، سرچهان، آباده، خرم بید، اقلید، شیراز، کوار، داراب و استهبان است که میوههایی از جمله هلو، شلیل و شفتالو در باغات این شهرستانها برداشت میشود.
پاکاری اضافه کرد: سایر محصولات مانند گوجه باغی، گیلاس و آلبالو نیز بهصورت مخلوط با سایر درختان یا در حاشیه باغهای اصلی کشت میشود.
او ادامه داد: محصولات هلو و شلیل بر اساس منطقه و نوع رقم از اوایل خرداد تا اواخر شهریور بهصورت تدریجی به بازار عرضه میشود.
مدیر امور باغی استان فارس بیان کرد: ارقام ردهون، آلبرتا، زعفرانی زودرس و دیررس و انجیری به ترتیب از اوایل خرداد تا اواخر شهریور و انواع آلو و آلوی قطره طلا نیز در شهرستانهای بوانات، اقلید، سپیدان، خرم بید، داراب، کوار و شیراز برداشت میشود.
او اظهار کرد: مهمترین رقم تولیدی آلو، آلوی بخارای بوانات است که در اواخر شهریور برداشت و پس از فرآوری بهعنوان محصول خشک قابل نگهداری و روانه بازار مصرف میشود.
پاکاری ادامه داد: شهرستان خرم بید نیز از دیگر مناطق تولیدکننده آلوی خشک در بوانات است.
پاکاری افزود: ارقام تازه خوری نیز شامل انواع آلو سیاه شابلون، آلوی سانتروزا و کالیفرنیا از اوایل خرداد تا اواخر شهریور برداشتشده و رقم آلوی مریلند نیز بهعنوان یک رقم مطلوب برای تهیه خشکبار و نیز تازه خوری تولید و روانه بازار مصرف میشود.
مدیر امور باغی استان فارس اضافه کرد: دیگر محصول مهم استان زردآلوی قیسی است که در شهرستانهای آباده، اقلید، استهبان، شیراز سپیدان، مرودشت و جهرم تولید میشود.
او تصریح کرد: ارقام مختلف زردآلو قیسی مانند تخم گردی، خیاری، نصرتی و کتانی است که از اوایل خرداد تا اواخر مرداد برداشت و به بازار مصرف عرضه میشود.