رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی استان خبر داد:

آذربایجان‌غربی، پائین‌ترین میزان سرقت را دارد/ درصد کشف مواد مخدر ۳۲ درصد افزایش‌ یافت

گروه استان‌ها - رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی با بیان اینکه نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش عملکرد داریم، گفت: از مجموع ۳۴ رده انتظامی این استان در رتبه بندی سرقت در رده آخر قرار دارد.
کد خبر: ۱۲۱۴۵۸۲
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۷ 29 December 2025

پائین بودن میزان سرقت در آذربایجان‌غربی نسبت به سایر استان‌ها/ درصد کشف مواد مخدر ۳۲ درصد افزایش‌ یافت

به گزارش خبرنگار تابناک از استان آذربایجان‌غربی، سرهنگ «آرش خلخالی» رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: درصد کشفیات مواد مخدر در مجموعه استان نسبت به سال قبل ۳۲ درصد افزایش‌یافته است، پلیس مواد مخدر وظیفه برخورد با مافیای مواد افیونی را دارد، اما مقابله با خرده‌فروشان و محلات جرم‌خیز نیز در حوزه کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها دنبال می‌شود.

وی افزود: از ابتدای سال نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش عملکرد داریم و در حوزه کشف سرقت در مجموع استان ۴ درصد رشد داشته‌ایم؛ درصد کشف وقوع سرقت نیز ۶۵ درصد است. سرقت در حوزه کاری حرفه ماست، بلدیم چگونه پیشگیری، کشف و دستگیری کنیم.

رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی با اشاره به جایگاه استان در میان واحد‌های انتظامی کشور گفت: در مجموع ۳۴ رده انتظامی داریم که معادل استان‌ها و مناطق انتظامی کشور هستند، ما از این ۳۴ رده در جایگاه بیست و هشتم قرار داریم، اما در موضوع سرقت رتبه ۳۴ را داریم؛ یعنی ۳۳ استان از لحاظ فراوانی و درصد وقوع سرقت از ما بالاتر هستند.

خلخالی درباره طرح‌های امنیتی و انتظامی استان و طرح مها افزود: در حال حاضر ۴۰۰۰ صنف در استان داریم که ۵۰ درصد از آنها مربوط به طلافروشی‌ها، زرگری‌ها و صرافی‌هاست، این طرح، طرحی نوین در سطح کشور و فراجا است و طبق اذعان خود اصناف طرحی موفق بوده؛ هر جا ما سامانه مها را به کار گرفته‌ایم هیچ نوع سرقتی رخ نداده است.

وی افزود: اجرای طرح‌های برخورد و پاک‌سازی در استان تابع ضرورت، نیاز و تشخیص مراجع انتظامی و قضایی است: از ابتدای سال تاکنون چند صد طرح در موضوعات مختلف اجرا شده، از جمله طرح مبارزه با مواد مخدر، مقابله با سارقین حرفه‌ای، مبارزه با سلاح و مهمات، برخورد با کالای قاچاق، طرح‌های امنیت انتظامی و مقابله با هنجارشکنی و موتورسیکلت‌های ناهنجار و برخی نیز در دستور کار است.

رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی تاکید کرد: درصد کشفیات مواد مخدر در مجموعه استان نسبت به سال قبل ۳۲ درصد افزایش‌یافته است، پلیس مواد مخدر وظیفه برخورد با مافیای مواد افیونی را دارد، اما مقابله با خرده‌فروشان و محلات جرم‌خیز نیز در حوزه کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها دنبال می‌شود.

وی افزود: در مورد وضعیت معتادان متجاهر و اردوگاه‌های درمانی استان، در سطح شهرستان ارومیه چندین کمپ داریم که سقف پذیرش آنها حدود هزار نفر است و اکنون ظرفیت آنها تکمیل شده، ما برای دوره‌های سه‌ماهه برنامه داریم که در مواقع خاص تا چهار ماه تمدید می‌شود، و در ایام نوروز ممکن است این بازه به دو تا دو ماه و نیم کاهش یابد تا با جمع‌آوری معتادان، از بروز سرقت و مزاحمت جلوگیری شود.

رئیس پلیس پیشگیری افزود: نیروی انتظامی خودش مکانی برای نگهداری معتادان ندارد و باید بهزیستی و دستگاه قضایی متولی باشند، مأموریت ما مقابله و مواجهه است نه درمان یا تربیت، مشکل اصلی این است که بخش زیادی از معتادان باسابقه سرقت، بعد از دوره بازپروری دوباره به چرخه تکرار جرم بازمی‌گردند، چون ریشه اجتماعی و خانوادگی ندارند.

خلخالی تأکید کرد: آذربایجان غربی در زمینه مبارزه با باند‌های مواد مخدر از استان‌های ضربه‌گیر کشور محسوب می‌شود، در زندان افراد متعددی با تناژ بالا در انتظار حکم اسد مجازات هستند و برخورد‌های گسترده‌ای با مافیا و خرده‌فروشان صورت‌گرفته است.

انتهای پیام/

آخرین اخبار