چشم پوشی از تبعات افزایش سالمندی جامعه را دچار بحران می‌کند/در صورت ادامه این روند تا ده سال آینده جمعیت سالمندی بیش از ۵ برابر می شود

گروه استان ها_ چشم پوشی از تبعات افزایش سالمندی جامعه را دچار بحران می‌کند.
کد خبر: ۱۲۰۰۵۴۱
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲ 13 May 2025

چشم پوشی از تبعات افزایش سالمندی جامعه را دچار بحران می‌کند/در صورت ادامه این روند تا ده سال آینده جمعیت سالمندی بیش از ۵ برابر خواهد شد

به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، جهان با سرعت هرچه تمام‌تر روبه پیر شدن و در کشور ما ایران نیز موج سالمند و سالمندی در حال افزایش است. 

در کشورمان خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که به عنوان بنیادی‌ترین رکن جامعه ایرانی تلقی می‌شود و می‌تواند بعنوان تاثیر گذارترین شاخص نقش حیاتی و نقش محوری در تببین درست جوانی جمعیت و فرزند آوری داشته باشد.

متاسفانه در سال‌های گذشته به دلیل تغییر سبک زندگی مردم و تغییر نگرش افراد ازدواج و به تبع آن زاد و ولد بسیار کاهش یافته است و از آن به دلیل گسترش و افزایش سطح رفاه مردم، پیشرفت علم پزشکی امید به زندگی نیز فراتر رفته است. 

اما اگر به آن فکری اساسی اندیشیده نشود در آینده‌ای نه چندان دور کشور را از ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و.. دچار مشکلات فراوانی خواهد نمود که یک تهدید جدی برای مردم و کشور به حساب می‌آید؛ و حتی با سالمند شدن جمعیت به علت کاهش تعداد متوسط فرزندان خانواده‌ها،  با یکی از مهم‌ترین پیامد‌های منفی اقتصادی یعنی کاهش نیروی کار که از آن به عنوان جمعیت فعال یاد می‌شود، رو‌به‌رو خواهیم شد که تبعات جبران ناپذیری را در جامعه شاهد خواهیم بود.

 

برگزاری قرارگاه جوانی جمعیت از جمله اقدامات مهم در راستای افزایش آگاهی جامعه و مردم در خصوص تبعات سالمندی / در صورت عدم یافتن چاره برای حل این معضل شاهد افزایش ۵ برابری جمعیت سالمندی خواهیم بود. 

 ریخته گر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه ،اظهار داشت:با توجه به اولویت مساله جوانی جمعیت و کاهش فرزند آوری مراکز بهداشت با رصد و پایش دقیق وضعیت باروری و تحلیل الگوی فرزند آوری در تمامی سطوح شبکه بهداشت نسبت به تعیین دلایل آن در شهر و روستا به صورت فعال باید اقدام کنند.

وی با اشاره به اهمیت بحث جوانی جمعیت اشاره نمود و افزود: کلیه معاونت‌ها و مدیریت‌های دانشگاه برای اجرای هرچه بهتر برنامه‌ها و ارتقای سواد سلامت باید همکاری و حمایت لازم را انجام دهند.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: برای رسیدن به اهداف تعیین شده، باید برنامه‌های ترویجی و فرهنگ سازی جوانی جمعیت در استان بصورت منظم انجام پذیرد؛ اگر امروز به آن چاره‌ای اندیشیده نشود در آینده شاهد پیامد‌های اجتماعی آن خواهیم بود. 

ریخته گر گفت: افزایش هزینه بهداشت، درمان و نگهداری، تامین اجتماعی و بیمه بازنشستگی، مواجه شدن با مشکلات امنیتی در کشور، افزایش بیماری‌های دوران پیری و سالخوردگی همچون افسردگی، آلزایمر و.. از جمله تبعات سنگین و جبران ناپذیر، افزایش جامعه سالمندی می‌باشد.

وی با بیان اینکه این فرهنگ سازی ابتدا باید از خانواده ها، مدارس آغاز و در جامعه با حمایت مسؤلین عملی گردد، ادامه داد، به فرموده مقام معظم رهبری، جمعیت جوان وسرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان موثر برتوسعه هرکشور از اهمیت خاصی برخوردار بوده وعبور از ورطه بحران جمعیت بسیارحائزاهمیت می‌باشد.

لازمه نجات از وضعیت پیش آمده یک حرکت عمومی و جمعی از طرف مردم و مسؤلین است؛ برطرف نمودن موانع ازدواج جوانان از جمله ایجاد اشتغال، احداث مسکن، تخصیص اعتبارات و وام برای جوانان، کاهش تورم، پیشگیری از طلاق، مسیر رسیدن به داشتن جامعه جوان را آسان می‌سازد.

حذف فرهنگ نادرست تک فرزندی، حمایت مالی از خانواده‌های که تصمیم بر افزایش جمعیت خانواده دارند و همچنین خانواده‌های که دچار مشکل نازایی هستند و تشویق به فرزند آوری از اقدامات دیگری هست که می‌توان در راستای افزایش جمعیت انجام داد.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار