به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، هر چیزی در زندگی از دو جنبه مثبت و منفی قابل بررسی است، در حقیقت هیچگاه نمیتوان گفت که چیزی کاملاً خوب یا کاملاً بد است.
تکنولوژی نیز از این قاعده مستثنی نیست و تأثیرات مثبت و منفی روی زندگی ما دارد. نحوه استفاده ما از تکنولوژی عامل کلیدی در تاثیرات آن بر سلامت ما خواهد بود.
با افزایش شهرنشینی و پیشرفت تکنولوژی، شیوه زندگی غیرفعال افزایش یافته است، که خود عاملی برای شیوع اضافه وزن و چاقی میباشد.
تکنولوژی در دنیای معاصر نقش بسیار مهمی ایفا میکند و به طور همزمان با پیشرفت آن، مشکلات جدیدی نیز به وجود آمده است. یکی از مشکلاتی که به واسطه تکنولوژی به افراد و جامعه آسیب میرساند، چاقی و اضافه وزن است. شاید در ابتدا پیشرفت تکنولوژی با چاقی بی ربط به نظر برسند؛ اما شواهد نشان میدهد که هم راستا با پیشرفت تکنولوژی در عرصههای متلف، آمار چاقی و افزایش وزن در تمام اقشار جامعه هم افزایش پیدا کرده است.
گسترش تکنولوژی به چندین دلیل باعث کاهش فعالیت بدنی میشود که افزایش وزن و اضافه وزن را در پی داشته است.
نشستن طولانی مدت و استفاده مداوم از دستگاههای الکترونیکی مانند کامپیوترها، تلفن هایهمراه، تبلتها و تلویزیون، سرگرمیهای الکترونیکی همانند؛ بازیهای ویدئویی، فیلمها، موسیقی و محتواهای دیجیتال، استفاده از ماشین یا وسایل نقلیه دیگر برای انجام وظایف روزمره برای پیاده روی یل دوچرخه سواری، خوردن و نوشیدن محصولات ناسالم مثل فستفودها و انرژی زاها، نوشابه ... هر کدام تاثیر بسزا و منفی در افزایش وزن داشته باشد.
ابتلای بیش از ۶۰ درصد از جمعیت آذربایجان غربی به چاقی و اضافه وزن
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: ۶۵ درصد از افراد بالای ۱۸ سال به چاقی و اضافه وزن دچار هستند.
فریبا بابایی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: اضافه وزن یا چاقی به ظاهر برای افراد بیماری بنظر نمیآید ولی بررسیهای علمی و تحقیقات نشان میدهد که عامل بروز بسیاری از بیماریها میباشد که در جهت پیشگیری از آن باید اقداماتی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه یک پنجم مرگ و میرهای جهان ناشی از الگوی تغذیه ناسالم میباشد افزود:چاقی و اضافه وزن عامل بیماری های، چون بیماری قلبی و عروقی، سکته قلبی و مغزی، فشار خون، دیابت، چربی خون بالا میباشد.
بابایی گفت: انتخاب روغن مناسب جهت مصرف روزانه، استفاده نمک و قند توصیه شده، استفاده از میوه و سبزیجات تازه، مصرف لبنیات کم چرب میتواند از بروز چاقی پیشگیری کرده و از ابتلا به بیماریهای خطرناک جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ الی ۳۵ درصد از انرژی بدن از طریق مصرف روغن تأمین میشود افزود: جهت پیشگیری از عوارض نامطلوب افزایش نادرست وزن جامعه و خانوادهها جهت آگاهی بیشتر در خصوص عوارض آن تحت آموزش قرار بگیرند.
بابایی تصریح کرد: بهبود عادات زندگی، کاهش وزن، عدم مصرف الکل و دخانیات و استفاده از نمک، قند و روغن توصیه شده میتواند از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کند.
با کاهش مصرف انواع فست فودها و افزایش مصرف انواع سبزیها و میوهها، مصرف شیر و لبنیات کم چرب، اجتناب از مصرف انواع نوشابههای گاز دار، آب میوههای صنعتی و تنقلات کم ارزش، استفاده مناسب از کامپیوتر، تلویزیون و گوشی همراه و انجام روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی یا پیاده روی، خودداری از مصرف روغن جامد خودداری و مصرف دیگر روغنها، میتوان وزن ایده آل و بدنی سالم داشت. برای کاهش وزن از رژیمهای غذایی خودسرانه باید پرهیز شود.
پیشگیری از چاقی و جلوگیری افزایش وزن بسیار راحتتر و کم هزینهتر از درمان چاقی و کاهش وزن میباشد، لذا با داشتن برنامه و رژیم غذایی مناسب از بروز بسیاری از بیماریها اجتناب ورزید.
/س