جمعه آخر رمضان؛ جشن همبستگی و تجدید عهد با خدا در دل‌های مؤمنین

گروه استان‌ها- جمعه آخر ماه رمضان روزی است که برای مسلمانان یادآور لحظه‌های پر برکت و معانی عمیق این ماه مبارک است، در حالی که این روز به عنوان نقطه عطفی در انتهای ماه عبادت و خودسازی شناخته می‌شود، فضا و دل‌و‌درد‌های این روز برای بسیاری از مردم به یادماندنی و خاص است و شهری پر از نشاط و معنویت که هیچ‌کس نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد.
کد خبر: ۱۱۹۸۱۱۸
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۳ 28 March 2025

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تابناک در ارومیه، مسلمانان در این روز با جمع شدن در مساجد و برگزاری نماز جمعه فرصتی برای تجدید پیمان با خدا و دوستان خود دارند و این روز به عنوان فرصتی برای بررسی روحانی و معنوی در نظر گرفته می‌شود، جایی که افراد می‌توانند به یادگیری و تبادل نظر درباره معانی عمیق‌تر قرآن و آموزه‌های اسلامی بپردازند و حضار در مساجد با لبخند بر چهره و احساس شوق و نزدیکی به خدا، در صفوف نماز به هم می‌پیوندند.

نماز آخرین جمعه ماه رمضان ۴ رکعت است (دو نماز دو رکعتی) که بر اساس روایت ثواب آن برابر ۲۰۰ تا ۶۰۰ سال نماز قضای خود فرد و پدر و مادر و نزدیکانش خواهد بود و این بدان معناست که نمازگزاران نه تنها از امتیاز خاص این نماز بهره‌مند می‌شوند، بلکه می‌توانند با خواندن دعای کوتاه بعد از نماز، از خداوند برای خود و نزدیکانشان طلب رحمت کنند.

نه تنها نماز جمعه بلکه بسیاری از خانواده‌ها در این روز اعمال خیر و نیکی انجام می‌دهند، بخشش و خیرات از جمله ویژگی‌هایی است که در این روز پررنگ‌تر می‌شود و برخی از خانواده‌ها تصمیم می‌گیرند تا غذا‌هایی برای نیازمندان تهیه کنند و بخشی از برکت این ماه را با آنها تقسیم کنند و این عمل خیرخواهانه، روح همدلی و نزدیک‌تر کردن ارتباطات اجتماعی را بیش از پیش تقویت می‌کند.

با نزدیک شدن به پایان ماه رمضان احساس شوق و همچنین غم در میان مسلمانان حاکم است، غمی که به خاطر وداع با این ماه مبارک است و هرکسی امیدوار است که بار دیگر توفیق پذیرفتن روز‌های مبارک رمضان را داشته باشد و برخی نیز در فکر کار‌هایی هستند که در طول سال برای نزدیکی به خدا انجام دهند و این احساس را استفاده کنند تا لحظات معنوی را در زندگی روزمره خود بگنجانند.

شاید یکی از نکات جالب این جمعه، مراسم افطاری‌های خاص و دور همی‌های خانوادگی باشد که در آن افراد به یاد هم و با عشق و دوستانگی به افطار می‌نشینند و این دور همی‌ها علاوه بر ایجاد احساس همبستگی، فرصتی برای احیای روابط و یادآوری محبت و دوستی‌ها به شمار می‌روند و خانواده‌ها با هم می‌نشینند و از خاطرات خوش ماه رمضان یاد می‌کنند.

در نهایت جمعه آخر ماه رمضان نه تنها به عنوان پایان این ماه، بلکه به عنوان آغاز یک سفر جدید در زندگی روحانی مسلمانان شناخته می‌شود و این روز یادآور تعهد به بهبود خود، تعمیق ارتباط با خدا و نشان دهنده اهمیت جامعه و کمک به یکدیگر است و با پایان این روز قلب‌ها پر از امید و انتظار برای سال آینده و رمضان بعدی می‌شود.
جمعه آخر ماه رمضان، روز قدس و نماد اتحاد مسلمین در مقابله با استکبار جهانی

شیخ مجید محسنی روحانی مردمی واعظ و خطیب میاندوآب در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ارومیه، گفت: با توجه به اینکه حضرت امام خمینی (رحمة‌الله‌علیه) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان «روز قدس» نام‌گذاری کردند، این روز جایگاه ویژه‌ای در بین مسلمانان به‌ویژه مردم ایران دارد و نماز جمعه در این روز معنا و جهت‌داری خاصی دارد و نسبت به استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی، کوبنده و شکننده است و همان‌طور که مقام معظم رهبری (حفظه‌الله‌تعالی) نیز دیشب پیامی فرستادند، ملت ایران به امر ایشان امروز یکپارچه در صحنه حضور دارند. 

وی افزود: جمعه آخر ماه رمضان هم زمان با روز قدس است و این هم‌زمانی برای ما یک نقطه عطف تاریخی به شمار می‌رود و از ابتدای انقلاب تا به امروز و تا قیامت، آخرین جمعه ماه رمضان برای ما روز ایستادگی، همدلی و اتحاد خواهد بود و در این روز دعای خاصی بعد از نماز جمعه واجب نیست، اما دعاهایی، چون «یا علی و یا عظیم»، «دعای فرج»، «دعای وحدت» و دیگر دعا‌های معمول ماه رمضان توسط مؤمنین قرائت می‌شود و این دعا‌ها نشانه‌ی پیوند قلبی مردم با آرمان‌های اسلامی و حمایت از مظلومان هستند و فضای روحانی این روز را تقویت می‌کنند.

محسنی گفت: اگر کسی به دلیل عذر شرعی مثل بیماری یا سفر نتواند در نماز جمعه شرکت کند، اما نیت همراهی با مؤمنین را داشته باشد، همین نیت برای او کافی است و اگر فردی در خانه است، اما قلب، چشم، جان و روحش با راهپیمایان و شرکت‌کنندگان نماز جمعه باشد، ثواب آن را خواهد برد.

روحانی مردمی واعظ و خطیب میاندوآب خاطر نشان کرد: نماز جمعه آخر ماه رمضان از جهت معنوی بی‌ارتباط با شب‌های قدر نیست و شب‌های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان، شب‌های احیا، استغفار و شب زنده‌داری‌اند و در این شب‌ها مؤمنین از خداوند طلب مغفرت می‌کنند و با او عهد می‌بندند که در برابر ظلم ایستادگی کنند.

وی افزود: در روز جمعه آخر رمضان عمل خاصی به جز غسل روز جمعه توصیه نمی‌شود و این غسل که در همه‌ی جمعه‌ها مستحب است ثواب زیادی دارد و همچنین فرستادن صد صلوات برای امام زمان استغفار و خواندن دعا‌های خاص روز جمعه بسیار سفارش شده‌اند.

جمعه آخر ماه رمضان همچون جواهری در تاریخ دینی و معنوی مسلمانان می‌درخشد و روزی که نه تنها پایان یک ماه پر برکت، بلکه فرصتی گرانبها برای تجدید عهد با خدا و همبستگی میان دل‌های مؤمنین است و در این روز معنوی، مساجد مملو از شوق و انرژی مثبت است و مردم با عشق و آغوش باز به یکدیگر می‌پیوندند و به یاد مظلومان، دریچه‌های دل‌ها به سوی هم گشوده می‌شود و با صدای دعا‌های جمعی، روح همدلی و عشق به یکدیگر را تقویت می‌کنند.

سپید ابراهیمی

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار