فریبا بابایی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: اضافه وزن یا چاقی به ظاهر برای افراد بیماری به نظر نمیآید ولی بررسیهای علمی و تحقیقات نشان میدهد که عامل بروز بسیاری از بیماریها میباشد که در جهت پیشگیری از آن باید اقداماتی انجام شود.
وی افزود: انجام پویش ملی تغذیه با هدف ایجاد فرهنگ سازی در انتخاب مواد غذایی مناسب و با کیفیت یکی از اقدامات مهم دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در این راستا میباشد.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه یک پنجم مرگ و میرهای جهان ناشی از الگوی تغذیه ناسالم میباشد خاطر نشان کرد: چاقی و اضافه وزن عامل بیماری های، چون بیماری قلبی و عروقی، سکته قلبی و مغزی، فشار خون، دیابت، چربی خون بالا میباشد.
بابایی گفت: انتخاب روغن مناسب جهت مصرف روزانه، استفاده نمک و قند توصیه شده، استفاده از میوه و سبزیجات تازه، مصرف لبنیات کم چرب میتواند از بروز چاقی پیشگیری کرده و از ابتلا به بیماریهای خطرناک جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ الی ۳۵ درصد از انرژی بدن از طریق مصرف روغن تأمین میشود افزود: جهت پیشگیری از عوارض نامطلوب روغن، استفاده از روغنهای گیاهی کنجد، آفتابگردان، زیتون، ذرت توصیه میگردد.
بابایی تصریح کرد: امگا ۳،۶،۹ و اسید آمینههای موجود در روغنهای گیاهی عامل مهم در کاهش فشار خون، بهبود عملکرد مغز و اعصاب، رشد کودکان و نوجوانان، افزایش سطح بینایی فرد و کاهش بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
انتهای پیام/ن