معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: تراز آب دریاچه ارومیه در مقایسه با سال گذشته، ۹۰ سانتی‌متر افزایش دارد.
کد خبر: ۹۱۸۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵ 24 November 2020

به گزارش تابناک آذربایجان غربی، آیدین رحمانی رضائیه ظهر امروز ۴ آذرماه در وبینار تخصصی مسائل فرهنگی اجتماعی و معیشت جایگزین حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت امام حسن عسکری (ع) و هفته بسیج، اظهار داشت: مباحث زیست محیطی و بحران‌های ناشی از تخریب آن در عصر حاضر موجب رخداد‌های مخرب طبیعی شده و اثرات حاصل از این تغییرات زندگی جوامع انسانی و سایر موجودات را به چالش کشیده و تهدید می‌کند. برای برون‌رفت از این بحران عزم جدی برای تغییر در رفتار‌ها و تدوین قوانین حمایتی از محیط‌زیست ضروری است.

وی خاطر نشان کرد: دریاچه ارومیه به‌عنوان نگین فیروزه‌ای ایران در دو دهه اخیر به‌دلیل مدیریت نادرست منابع آب، برداشت بیش از حد مجاز منابع آب تجدیدپذیر حوضه آبریز، توسعه نامتوازن بخش کشاورزی و تغییرات اقلیمی و استمرار خشک‌سالی‌ها در معرض نابودی قرار گرفته و با ایجاد بزرگ‌ترین خطر زیست محیطی، زندگی و معیشت مردم منطقه حوضه آبریز دریاچه ارومیه را به‌طور جدی تحت تأثیر قرار داده است. از این رو با توجه به وعده رئیس جمهور با به روی کار آمدن دولت یازدهم احیای دریاچه ارومیه را به عنوان نخستین مصوبه در دستور کار قرار داد و با تأمین و تخصیص اعتبار مورد نیاز پروژه‌های طرح احیای دریاچه ارومیه، اقدامات خوبی را در قالب راهکار‌های ۲۷گانه مصوب مطالعاتی و اجرایی کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، طی ۶ سال گذشته انجام داد که به لطف الهی و به مدد بارش‌های اخیر، دریاچه از حالت بحرانی خارج شده و تراز آبی در مقایسه با سال ۹۷، ۹۰ سانتی‌متر افزایش یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: دولت علی‌رغم مشکلات اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه آمریکا با بسیج تمامی امکانات و همکاری اساتید برجسته دانشگاهی و نهاد‌های علمی و پژوهشی کشور طرح جامع احیاء دریاچه ارومیه را به اجرا درآورد به طوری که تاکنون مجموع ۱۰ هزار و ۲۵۲ میلیارد ریال برای پروژه‌های ستاد احیاء دریاچه ارومیه هزینه شده است.

وی با بیان این که این هزینه‌ها در قالب پروژه‌های مختلف صورت پذیرفته، بیان کرد: از این میان می‌توان به احداث سد سیلوه اشاره کرد که در سال ۱۳۹۶ به بهره‌برداری رسید که سالانه ۹۵ میلیون مترمکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه را تامین خواهد کرد، همچنین کانال انتقال آب جلدیان به طول ۳۵ کیلومتر با هدف انتقال سالانه ۱۵۰ تا ۱۹ میلیون مترمکعب آب به سد چپرآباد از دیگر پروژه‌هاست.

رحمانی با اشاره به ساختمان سد چپرآباد، بیان کرد: حجم مخزن سد ۳۸ میلیون مترمکعب است که با اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال احداث شده است، همچنین سد کانی سیب با ظرفیت حجم مخزن سد ۳۳۰ میلیون مترمکعب، ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تاکنون ۵ هزار میلیارد ریال برای تملک و احداث آن هزینه شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار