همزمان با افزایش قیمت دلار آزاد، دلار در صرافی ملی هم چند روزی است که وارد کانال ۱۸ هزار تومان شده. صرافی ملی امروز دلار را برای فروش ۱۸ هزار و ۳۵۰ تومان قیمت گذاری کرد. این صرافی دلار را از مردم ۱۸ هزار ۲۵۰ تومان خریداری می‌کند. قیمت فروش یورو هم در صرافی‌ها ۲۵۰ تومان افزایش یافت و ۲۰ هزار ۳۵۰ تومان اعلام شد؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۲۰ هزار و ۲۵۰ تومان قیمت‌گذاری شد.
کد خبر: ۸۶۴۳۸۲
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۶ 19 June 2020

روز گذشته براساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر در بازار تهران سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در قیمت ۷ میلیون ۷۵۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با قیمت ۷ میلیون ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

هر قطعه نیم سکه بهار آزادی سه میلیون و ۸۵۰ هزار تومان، ربع سکه هم با ۳۰ هزار تومان افزایش نسبت به روز گذشته دو میلیون ۱۰۰ هزار تومان قیمت خورد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۷۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان ارزش گذاری شد، ضمن آنکه در بازار‌های جهانی نیز هر اونس طلا ۱۷۲۷ دلار قیمت خورد.

آخرین قیمت ها از بازار دلار، سکه و طلا 

مظنه دلار ۱۸۷۰۰
مظنه یورو ۲۰۹۰۰
مظنه پوند ۲۳۴۶۰
مثقال طلا ۳۳۰۵۰۰۰
طلای۱۸عیار ۷۶۲۹۰۰
سکه جدید ۷۷۸۳۰۰۰
نیم سکه ۳۸۶۰۰۰۰
ربع سکه ۲۱۲۰۰۰۰
سکه گرمی ۱۱۲۰۰۰۰
ارزش طلایی سکه ۷۵۷۸۰۰۰

 

نرخ دلار و ارز در بازار امروز پنج شنبه ۲۹ خرداد ۹۹

همزمان با افزایش قیمت دلار آزاد، دلار در صرافی ملی هم چند روزی است که وارد کانال ۱۸ هزار تومان شده. صرافی ملی امروز دلار را برای فروش ۱۸ هزار و ۳۵۰ تومان قیمت گذاری کرد. این صرافی دلار را از مردم ۱۸ هزار ۲۵۰ تومان خریداری می‌کند.

قیمت فروش یورو هم در صرافی‌ها ۲۵۰ تومان افزایش یافت و ۲۰ هزار ۳۵۰ تومان اعلام شد؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۲۰ هزار و ۲۵۰ تومان قیمت‌گذاری شد.
 
نوع ارز نرخ خرید نرخ فروش
یورو
۲۰۰۰۰۰
۲۰۳,۵۰۰
دلار
۲۰۲,۵۰۰
۱۸۳,۵۰۰
 

اما آیا قیمت دلار ارزان می‌شود؟

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره آینده قیمت دلار به تجارت‌نیوز گفت: با توجه به افزایش نرخ تورم طبیعی است قیمت دلار افزایش یابد. به هر حال تورم فعلی که در اقتصاد کشور حاکم است در نهایت بر روند صعودی قیمت دلار تاثیرگذار است.

حمیدرضا صالحی افزود: چنانچه گشایشی در روابط بین‌المللی حاصل شود و درآمد‌های ارزی حاصل از فروش نفت به اقتصاد کشور بازگردد، قیمت دلار کاهش خواهد یافت.

او اظهار کرد: دولت با همراهی بخش‌خصوصی باید اقدامی جهت تقویت کالا‌های تولیدی داشته باشد و فضایی برای افزایش رقابت‌پذیری در بازار‌های جهانی را مهیا کند؛ چرا که تنها با روشن شدن موتور تولید است که سطح درآمد‌های دولت افزایش می‌یابد. در نتیجه قیمت دلار هم کاهش خواهد یافت. معتقدیم چنانچه سطح درآمد دولت از محلی صادرات افزایش یابد قیمت دلار گران نخواهد شد.
 

ادامه صعود دلار در بازار جهانی

دلار امروز نیز در برابر بسیاری از همتایانش دست به پیشروی زد.

به گزارش رویترز، بانک مرکزی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد از طریق بازار‌های ثانویه به بازار اوراق قرضه شرکتی ورود خواهد کرد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که فدرال رزرو در پایان نشست خود تصمیمی برای تغییر نرخ بهره که اکنون در محدوده صفر تا ۰.۲۵ درصدی قرار دارد نگرفت.

از سوی دیگر افزایش تنش‌ها در شبه جزیره کره پس از انفجار دفتر ارتباط مشترک دو کره توسط کره شمالی، تنش‌های مرزی بین چین و هند و هم چنین احتمال اتخاذ رویکرد سخت گیرانه‌تر علیه چین توسطآمریکا به دنبال اعمال تحریم‌های جدید باعث بازگشت رویکرد احتیاط در بین معامله گران بازار ارز شده است.

رودریگو کارتیل، استراتژیست ارشد بازار‌های ارز در بانک ملی استرالیا گفت: آخرین خبر‌ها از تحولات اقتصادی نیز نتوانسته اند چیزی از نگرانی‌ها کم کنند. انتظار داریم با شروع بازگشایی مجدد کسب و کارها، سیر شیوع کرونا در جهان مجددا صعودی شود و سوال اینجاست که دولت‌ها و بانک‌های مرکزی چگونه می‌خواهند بین مباحث اقتصادی و سلامتی یک موازنه برقرار کنند.

از سوی دیگر شاخص‌های کلان اقتصادی منتشرشده درباره کشور‌های اروپایی نشان دهنده این است که شرایط کماکان تا حد زیادی بد باقی مانده است؛ هر چند که بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است برنامه خرید اوراق قرضه خود را با ۶۰۰ میلیارد یورو افزایش به ۱.۳۵ تریلیون یورو خواهد رساند و این برنامه را تا سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داد.

طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به می‌با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۱ درصد رسید که ۱.۱ درصد کمتر از تورم ثبت شده در دوره مشابه سال قبل محسوب می‌شود. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به می‌در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۶ درصد اندازه‌گیری شده که ۰.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است. این تورم هم چنین یک درصد کمتر از تورم ثبت شده در دوره زمانی مشابه سال قبل است.

این نرخ تورم فاصله بسیار زیادی با سطح دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی اروپا دارد.

زک پندل، قایم مقام بخش ارزی بانک گلدمن ساکس گفت: اقدامات اخیر صورت گرفته توسط کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا باعث کاهش ریسک‌های موجود بر سر راه اقتصاد‌های اروپایی خواهد شد. با این حال چالش بازطراحی یک ساختار مالی فراگیر در اروپا به قوت خود باقی است و برای پرداختن به ضعف‌های موجود باید تغییرات بیشتری اعمال شود.

از سوی دیگر با بازگشایی مجدد کسب و کار‌ها شاهد اوج گیری شیوع کرونا بوده ایم و در برخی از نقاط چین محدودیت‌های رفت و آمدی مجددا به اجرا درآمده اند تا جلوی شیوع بیشتر ویروس کرونا که طبق اعلام مقامات بهداشتی چین دارای برخی رفتار‌های متفاوت از ویروس اولیه آن است گرفته شود. طبق اعلام مقامات چینی ویروس کرونای جدید از طریق اروپا وارد چین شده است.

تاکنون بیش از هشت میلیون و ۵۷۸ هزار و ۲۸۳ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۵۶ هزار و ۲۸۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۲۰ هزار و ۶۸۸ نفر، برزیل با ۴۷ هزار و ۸۶۹ نفر، انگلیس با ۴۲ هزار و ۲۸۸ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۵۱۴ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۶۰۳ نفر بوده است.

جین فولی، کارشناس مسائل ارزی در " روبو بانک" گفت: بازار‌ها بین جریان مختلفی از اخبار گیر کرده‌اند. از یک سو شاهدیم که بانک‌های مرکزی جریان عظیمی از نقدینگی را به بازار‌ها تزریق کرده‌اند و از سوی دیگر تنش‌های ژئوپلتیکی به سطوح کم سابقه‌ای رسیده است که می‌تواند عواقب ناگواری برای اقتصاد جهانی داشته باشد.

در حوزه تجارت خارجی نیز عملکرد ناامیدکننده اقتصاد‌های آمریکایی ادامه دارد؛ صادرات آمریکا تا پایان ماه آوریل با کاهش ۲۰.۵ درصدی نسبت به ماه قبل مواجه شده است که این رقم در طول یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. در طرف واردات نیز آمریکایی‌ها ۱۰.۷ درصد کمتر از ماه قبل واردات داشته‌اند. آمار‌های مشابه منتشر شده برای کانادا نیز نشان می‌دهد در ماه آوریل صادرات با کاهش ۲۹.۷ درصدی و واردات با کاهش ۲۵.۱ درصدی مواجه شده است و افزایش کسری تراز تجاری، دلار کانادا را تحت فشار قرار داده است.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارز‌های جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۳۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۳۵۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۵۲ دلار اعلام شد.

ارز‌های اروپایی

مخالفت برخی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا نظیر هلند، دانمارک، سوئد و اتریش با طرح پیشنهادی فرانسه و آلمان تاکنون مانع از آن شده است تا بسته یک تریلیون یورویی حمایتی از اقتصاد‌های اروپایی در برابر ویروس کرونا به مرحله اجرا در آید. از سوی دیگر مرز‌های اتحادیه اروپا هنوز به روی شمار زیادی از کشور‌ها بسته باقی خواهد ماند که این مساله روی تجارت خارجی و جریانات سرمایه‌ای موثر خواهد بود.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ریزش ۰.۹۹ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۴۳ دلار مبادله شد. یورو ۰.۳۶ درصد پایین رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۲ به ۱.۱۲۱ دلار رسید.

ادوارد مویا - تحلیلگر بازار ارز در موسسه اواندا - گفت: کماکان دارایی‌های امن در موقعیت بهتری قرار دارند اگر چه شرایط مثل ماه قبل نیست. اکنون بیشتر از آنکه معامله گران رفتار دلار را زیر ذره بین قرار داده باشند منتظرند ببینند بانک‌های مرکزی سوئیس و ژاپن چه خواهند کرد و با نرخ بهره خود که همین حالا هم در سطح منفی قرار دارد چه خواهند کرد.

ارز‌های آسیایی

عملکرد اقتصاد‌های بزرگ آسیا نیز کماکان در سطح ناامیدکننده‌ای باقی مانده است. طبق اعلام دولت ژاپن در سه نخست امسال اقتصاد این کشور ۰.۶ درصد کوچک‌تر شده است. این رشد که ۰.۳ درصد بیشتر از رشد پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان است، بدترین عملکرد اقتصاد ژاپن از سال ۲۰۱۵ تاکنون محسوب می‌شود. بانک مرکزی ژاپن از ماه مارس تاکنون در مجموع حدود ۱۴.۴ تریلیون ین نقدینگی به اشکال مختلف به بازار‌های مالی تزریق کرده است تا از پیامد‌های اقتصادی ویروس کرونا بکاهد.

از سوی دیگر خبر مربوط به تقویت ذخایر ارزی چین باعث بازگشت آرام آرام دلار به محدوده مقاومتی ۷ یوانی می‌شود. آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۱۰.۲۳ میلیارددلار افزایش نسبت به ماه آوریل به ۳.۱۰۲ تریلیون دلار رسیده است.

در معاملات بازار‌های ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۰۱ درصد کاهش به ۱۰۶.۸۶ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۵۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۸۶ یوان چین اعلام شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار